Ilmaisutaitoa tarjotaan nyt valinnaisaineena Varppeen koulussa ensi vuoden kahdeksasluokkalaisille. Ilmaisutaidon kurssin tavoitteena on oppia paremmaksi viestijäksi. Meillä kaikilla on opittavaa vuorovaikutuksesta. Voimme oppia kuuntelemaan paremmin, puhumaan selkeämmin ja innostavammin ja voimme tulla rohkeammaksi ottamaan kontaktia toisiin. Näitä taitoja harjoitellaan ilmaisutaidon oppiaineessa. 

Aluksi syksyllä tutustumme toisiimme ja pyrimme luomaan ryhmään hyvän yhteishengen. Sellaisen, ettei kenenkään tarvitsisi pelätä tai hävetä esiintymistä ryhmässä. Tutustumme erilaisten leikkien ja tehtävien avulla. 

Alkuvaiheen jälkeen suunnittelemme improvisaatioita ja sketsejä toisillemme esitettäväksi. Viimeistään joulujuhlaan (mahdollisesti jo syysjuhlaan) teemme esityksen koulun muulle väelle. Keväällä on tarkoitus luoda ja esittää musiikkinäytelmä. 

Monenlaisille oppilaille on tilaa ilmaisutaidon ryhmässä. Tarvitaan pääosien ja sivuosien esittäjiä, tarvitaan valomiestä tai -naista, kuiskaajaa ja rekvisiitasta vastaavaa. Kirjoittamaankin saa tulla. Vaikka olisi ujo, se ei estä valitsemasta ilmaisutaitoa. Kuitenkin halua yhteistyöhön ryhmän kanssa, innokkuutta osallistua leikkeihin ja vuorovaikutukseen ryhmän kanssa pitää olla. Positiivinen asenne ja se, että sanoo joo toisten ideoille, on ilmaisun lähtökohta. 

Ilmaisutaito on hauskaa! Toivoisin, että moni seitsemäsluokkalainen valitsisi kurssin.

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Anu Knaapinen